Det viser sig at den samlede misligeholdte SU-gæld netop har rundet 1 mia. kr. Det er mange penge som en masse mennesker ikke får afdraget på. Faktisk mere end 27.000 personer ifølge en grafik på Finans.dk.  Det er en rigtig træls situation for både SU-skyldneren og for den danske stat, som udover omkostninger til at forsøge at indhente pengene, også må se i øjnene at det nok ikke er det fulde beløb man kan hente hjem.

Har du en ejerbolig, så kan Deeds udbetale dig 10% af din ejendoms værdi. Disse penge kan du vælge at afdrage på din SU-gæld med. Noget SU-gæld har høje renter, men selv gæld med lave renter kan være rar at få væk, så man kan have en lidt mindre stram hverdagsøkonomi.

Brug de udbetalte penge fra Deeds på at afdrage på din SU-gæld, så du sidder mindre dyrt i det.

En udbetaling fra Deeds skal først afregnes når du engang sælger boligen. Der er derfor ikke nogle månedlige betalinger som presser din økonomi senere. Da man ingen ydelser har på Deeds’ lån, så kan det betale sig at afdrage på anden gæld som har afdrag. På den måde sparer du de månedlige ydelser du ellers ville have skulle betale – på f.eks. SU-gæld.

I modsætning til alternative måder at låne sig til frihed, så har Deeds ikke krav om at du har en høj kreditværdighed. Deeds tager ikke nogle løbende betaling fra dig, og vi koncentrerer os derfor mere om din boligs værdi og stand, end om din indtægt. Sådan synes vi det bør være.

For mange mennesker kan en 10% udbetaling nemt overstige hele SU-gælden. Man kan derfor forestille sig at både at kunne afbetale SU-gæld, og lave andre kloge økonomiske dispositioner samtidigt. Det kunne være at skifte vinduer i huset og blive fri for sin studiegæld samtidigt. Et win-win-win. Deeds tager jo blot en del af din boligs eventuelle værdistilvækst, så man gambler oven i købet lidt mindre ved at fjerne andre gældsposter.